Friday, January 6, 2012

Ragam Nia

Nak tengok antara gelagat Nia Adellia a.k.a Nyanya sepanjang 2o11???


Jommmmmm...

Mainan dalam gambar ni sebenarnye Taska yang punye. Nak dijadikan cerita, Nia taknak lek taska time ni. Puas pujuk tak mau jugak, die asek pegang kuda mainan ni. Lastly, teacher Nia kasi pinjam sehari untuk bawak balik. Sampai kat umah, ni lah aksi Nia. Dalam gambar ni Nia macam cakap 'Rilex la ..Ape ade hal??'
Yang ni pulak dekat umah Tampin.. Macam biasa la.Nia ni takleh nampak buku & pen. Siapla lukisan ceconteng die tu. Tapi aku suke aktiviti Nia macamni sebab die akan leka seketika..So, sementara tu leh la mommy tengok cerita 'Master Chef Malaysia' tu tanpa ada gangguan. Ngeeee.
Ini kat umah Senawang..Tengok belakang tu..kitorang busy kemas barang nak pindah, Nia pulak busy besepah barang nak bawak pindah. Geram pon ade jugak tapi tak kesah sangat janji tak meragam ok la..

Bercakap dengan bear @ patung adalah perkara biasa bagi Nia. ..atau mungkin kanak-kanak lain. Ye ke??
Biase nye kalau aku yang drive dengan Nia, kene bekalkan makanan secukupnya supaya ade menda yang Nia boleh buat. Contoh macam dalam gambar ni aku belikan donut mini tu. Tapi biasenye die suke kopok.

Kalau takde pape bagi die pegang time dalam kete, hah siapla ko punye stereng ke kiri & kanan Nia kacau. Tak boleh duduk diam sekarang dalam kereta. Hanya diam ketika tido.

(Eh donut yang aku beli time ni tah pape rase die. Tak sedap pon)
Haaaaaaaaaa.Yang ni buat aku nak menangis ni..Geram wehhhhhhhhhhhh. Tengok tu selamba je pakai lipstick MAC aku!! Saketnye hati.....................Lepas tu habis sume mascara, eye liner bagai tu die pakai. 

Siap senyum kegembiraan..Tak tau yang mommy die dah meraung dalam hati. Kalau marah, nanti aku balik yang kene tanggung mengamok die yang makan sejam dua tu. Baik tak payah!

Bak kata Anas, ni sume salah aku. Patotnye jangan kasi Nia nampak bekas makeup tu. Yang bekas bersudu tu ialah kek yang telah dihancurkan Nia. Lagi la mommy sedey!
Nia memang suke makan kopok. Nia aku beli dekat kedai 'atok' dekat area taman aku tu. Keropok bulat -bulat tu memang kesukaan Nia.

Ade satu kopok tu tak la sedap tapi disebabkan ade sticker 'Angry Bird', so aku beli lah.. Tengok tu tampal dekat baju pulak. Haiya.

Lepas dah bosan tu, tampal dekat lantai pulak. Nia ni jenis cepat bosan. Pape permainan yang die main akan mengambil masa hanye beberapa minit je. Payah jugak kan...


Hahaha..ni dekat umah..Tengokla tu sibuk je nak berkemas..Anak dara lah katekan.

'Mommy bile nak ajar Nia masak ayam ni??'

'Kalau taknak ajar pon takpe sebab abah pandai masak'

'Ala mommy janganla merajokkkkk'

'Jom main masak-masak'

'Bosan la mommy ni'

'Ni lah perangai saye 2o11....Ujung bulan ni saye dah masuk 2 tahun..Saye janji takkan nakal lagi. Chainnn mommy'
Ok itu je cerita keletah Nyanya. Memang geram je kadang-kadang & saje wat aku marah.. Tapi kan, bile dah pergi opis & tinggalkan Nyanya dekat Taska..rase rindu & kesian pulak. Naluri mommy la katekan. :)


1st time aku update entry dekat kampong Anas..Laju pulak line time ni....serrrrrrrrrrem...

Thanks for reading my entries. Love, Irnie Rinawaty

2 comments:

Mishter Izwän said...

budak2 mmg kerja nye mnyepah jerk,,
tp tak boleh blah da pndai main lipstik. dasyat!!

visit me at speechless009.blogspot.com

izan mama mia said...

umph..mcm2 gelagat Nyanya....yer..:)

Photobucket
© Irnie Rinawaty | Templates Design by | © Nurulchumel's Design