Thursday, November 3, 2011

Dari Senawang ke Putrajaya lagik ~ 2

Minggu lepas aku apply cuti sebab nak pegi Putrajaya dengan Erra. Kebetulan Erra nak gi amek sijil SPM die yang dah lesap tah ke mana...nak apply kerja baru die sibuk mencarik. Aku cakap padan muke. Tapi cakap dalam hati. Hehehe.

Ni tempat keje lame aku. Kementerian Pelajaran. Sementara tunggu Erra punye turn mek sijil. Untuk sesiapa yang dah ilang sijil SPM, PMR, bolehla amek dekat sini. Cume bayar RM10 & tunggu 15 minit, sijil dah boleh dapat.
Lepas je settle, kitorang terus order air & makanan untuk breakfast dekat area situ-situ jugak.
Emma blogger baru 

Niny blogger sedang2


Cube tekan kat sini kalau nak tengok cerita aku ke Putajaya sebelum ni. Setiap destinasi ade tujuan tersendiri. :)

Air oren ni memang manis gilerrrrrrrr...Aku yang suke manis pon xleh telan air ni. So bayangkan!

Waaaaaaaaaaaaaa.Mehun tomyam di pagi hari
Tengok tu..so yummy. Tak sabar nak makan taknak tunggu sejuk
Ni lah hasilnye. Sikit pon tak tinggal. Suke!!

Dah bis pon mehun tu tapi nak jugak posing. tak kire.

Lepas kitorang kenyang breakfast, Emma terus drive bawak kitorang ke Jusco Seri Kembangan uma lama die dulu. Tujuan?? Adelah Rahsie. Kejap je dalam sejam lepastu, tanpa buang masa, terus ke lokasi seterusnya iaitu tak lain tak bukan....Alamanda Putrajaya.

Sesampai kat situ, terpandang ais krim ni & terus tertarik nak beli. Disebabkan mahal, so kitorang share bertiga je.

Haaa pilih..pilih..pilih.. Kitorang mek vanilla & choc...perisa selamat.
Ini die.....memang betul sedap...Cayalah! Kalau Nyanya ade time ni mesti die yang abiskan.
Walaupun tak lapa, terus rasa nak makan bile nampak ni......

TGI Friday! Give me more Friday plezz

Ema pilih menu paling lama. Aku paling cepat. Erra pulak tak tau nak order ape.
Tu dia........Menu Chicken Chop ni aku yang pilihkan untuk Erra. Memang meletop rase die.

Ni air aku..As Usual la...Ice Lemon Tea
Aku yang tamak nak bolot sume air yang ade. Tapi air diorang tak shidap. Hahaha

Jenuh nak habiskan benda ni.

Time ni aku sebenarnye dah kenyang parat leher. Yela makanan ber-chesse ni tak leh makan bebanyak.

Lepas aku boring ngan makanan aku, terus sambar steak Ema. Sedap Giler!

Habiskan ais krim. Nak diet konon

Sempat lagi snap gambar air. Carrot Orange serius tak sedap. Watermelon pon. Aneh.
Bile time lapa memang best tenung gambar ni
Memang terbaik dari ladang la!
Erra bengang je kitorang asek amek gambar sebab die dah lapa time ni.
Cer teka ni kat mana...Cer teka.

 Lepas habis makan tu, kitorang terus tengok movie tajuk 'The Thing'. Sebenarnya sengaja nak habiskan masa yang ada banyak lagi ni tapi tak sangka pulak movie ni 2 jam. Aku kasi 3.5/5 bintang untuk cerita ni memandangkan Ema kate jalan cerita die macam penah tengok. Cerita ni pasal alien. Boleh tahan seram sampai aku tutup-tutup mata sebab tak berani nak tengok. Hahaha.

Dah settle tapau Auntie Anne (menu wajib kalau ke sana), aku terus drive lelaju hantar Ema ke rumah die & pecut ke Senawang nak jemput Nyanya. Bile jauh terasa rindu sangat..........Normal. Sesampai kat taska, anak manja aku terus cakap..

'Mommy..............'(nada manja NIA ADELLIA)

Mommy belikan Nyanya anak patung.Yeaaaaaaaaaaa!
Pasni takdela Nyanya asek sikat rambut mommy je. Thanks pepatung. Eh patung.
Serem tak.. Cubelah tenung mata 'baby' tu lelama kalau nak mimpi antu. Wawawa.


Mata dah mengantuk sesangat ni. Nasib sok Jumaat. Isnin ni cuti Raya Haji. Syioooooooook!Da............

Thanks for reading my entries. Love, Irnie Rinawaty

4 comments:

Miss Kagimoto said...

wah mihun tom yam nmpak sedap :D

meh bace sini :)
http://giragiraromantic.blogspot.com/2011/11/november-talk.html

mRs.fAriDnAnA said...

rajinnye turun putrajaya eh...slu ambk cuti lak tu g sne...byk ct lg eh...eh jusco seri kembgn ker jusco equine park tu eh?klu kat pasr borong selangor tu dkt ngn umh nana....

Irnie Rinawaty said...

miss kagimoto: hye da follow da ..:)

memang best makan mihun tomyam di pagi hari..yum yum

Irnie Rinawaty said...

nana: haah la nana, tmn equine park punye jusco tu.oo xtau lak nana dok area situ..

cuti da tinggal sket da,,sedeyyy.huhu

Photobucket
© Irnie Rinawaty | Templates Design by | © Nurulchumel's Design