Tuesday, May 1, 2012

Hari Pekerja

Harini 1 Mei 2o12


Sebelum tu, jom tinjau entry tahon lepas pasal 'Labour Day' ni.. Klik sini.


Ni kire sambungan jugak la ek. Ok aku still keje tempat yang sama. SAINS. (Syarikat Air Negeri Sembilan Sdn. Bhd.) Biasenye aku gi keje drive sendiri dari uma ke tempat keje ambil masa lebih kurang 5 minit saje. Dekat giler kan. So takde alasanla untuk aku lewat gi keje. Biasenye pepagi, hantar Nia dulu ke taska. Taska pon dalam taman aku jugak. Dalam pukul 7.37am tu kire aku memang dah start enjin ketelah. Dan seperti biase juge, anas orang terakhir keluar kerja & die bertanggungjawab kunci umah segala bagai. Time keje aku, masuk pukul 8am-5.15pm lek. Anas biase kuar keje kol 8am tapi lek tak menentu. Dan macamtula rutin harian aku.


Tetibe terasa..kalau aku tak keje kan best. Duduk rumah boleh buat macam-macam. Ish memang banyak bendalah aku dapat buat. Seronok giler. Boleh masak, update blog hari-hari..Kalau kerja, masa terluang tu terhad sesangat. Masa bersama keluarga pon rase kejapnye...hem..Lepastu penat. Dengan kerja rumah lagi, Nia lagi..


Aku bukan jenis orang yang sukekan disiplin. Itu tak boleh buat, ini tak boleh buat. Boringnye. Makin lama, makin banyak pulak rules yang aku kene ikot dekat opis tu. Time minum pagi aku dah takde..time berborak aku dah tak boleh..eeee tensi tau tensi. i hate that!!!!Kalau dipikirkan lagi best aku dok opis PD macam dulu. Takde orang nak menyibuk hal aku tak macam dekat HQ ni. Tapi nak buat macammane kan..layankan jela. Aku tak kesah pon sangat. Janji kerja aku sekarang ni tak terlalu memeningkan aku sudah. Kang tak masal aku benti keje pulak. Eh cakap pasal benti keje, my boss yang sporting sudah berenti dari SAINS. 


KALAUla aku ade modal besar, aku nak sangat bukak bisnes yang aku sendiri handle. So tak terikat dengan orang lain. Best pulak bile tengok orang ade butik sendiri, salon...jeleznye!!dah taknak makan gaji lagi. Boredla gaji tak seberapa pon. ~eh keje tak seberapa nak gaji lebey lak ko~. Tapi tulah..takmau cakap lelebih. Manela tau dah memang ditakdirkan sampai pencen aku keje dekat sini, nak buat macammane lagi kan?


Tapikan,..nasib ade Nia Adellia dalam hidup aku. So pape yang aku buat, bile teringat die...hidup rase bermakna sangat. Kembali bersemangat. Chewahhhhhh.


Ini lah rupe tempat duduk aku seharian..makanan memang takde ye.


* buat yang ade anak, letak gambar anak dekat desktop boleh wat kite tersenyum sendiri kan. Rase tak sabarnye nak jupe petang. Kalau takde anak letak gambar asben. Kalau takde asben letak gambar pakwe. Kalau takde pakwe letak gambar diri sendiri je ler,.(lepasni jangan pulak ade rules 'TAK DIBENARKAN LETAK GAMBAR PERSONAL DEKAT DESKTOP') Lempang ko kang.


Thanks for reading my entries. Love, Irnie Rinawaty

4 comments:

ღ.paiez nama saya.ღ said...

cerminnnnnnnnnnnn!!!!dr zaman blaja msti ada cermin atas meja ko.haha..rinduuuuu mummy nyanya..

erraaa said...

cian niniiiiiiii...da rv benti jek...bkk bisnes ngn errraaaaaa......uwiiii

Irnie Rinawaty said...

iez:hahahaah ingat ko eh..
yela tu wajib ader lor..
nak tgk tmpt keje ko lak!

Irnie Rinawaty said...

erra: give up la tggu rv! biler ni ...real or not??

Photobucket
© Irnie Rinawaty | Templates Design by | © Nurulchumel's Design